Същото учебно заведение посещава и синът на президента Румен Радев

Вече втори месец родители и деца от столичното 38-о основно училище се оплакват, че директорката не взема мерки срещу група агресивни седмокласници.

В спора се намесиха от Инспектората по образованието.

По темата

„Заплашват ме! Много лоши думи използват, като например: „Ще те изколим”, „Ще ти счупим главата”, разказва един от потърпевшите от тормоза Александър Тагамлитски.

В час по рисуване едно от агресивните деца удря Александър. Той се ядосва, бута един чин и приклещва нападателя си към стената.

„Госпожата ни разделя и той я бута нея, а мен удря в челюстта. Не му отвърнах, седнах си на чина и изчаках да свърши часа”, споделя момчето.

От юмруците на седмокласниците са пострадали и петокласници.

Опитите на екип на NOVA да открие директорката на училището Виолета Игова удариха на камък. В телефонен разговор тя обясни, че е в отпуск, на море е и няма да прави коментари. От инспектората обаче категорични, че ще бъде санкционирана.

Същото училище посещава и синът на президент Румен Радев.

„Той много лесно се пали, много е агресивен. Повечето пъти, когато се случи да ме удари, е в час по физическо. На волейбол топката се удря в стената и след това в него и той почва да се заяжда с мен, все едно аз съм го ударил”, разказва Александър.

От прессекретариата на държавния глава обясниха, че „синът на президента не е участвал в подобен инцидент”.

Дали насилието в 38-о училище бъде овладяно зависи от директори, учители и родители. А статистиката е показателна - само от началото на 2017 г. 141 деца са станали жертва на побой или хулигански подбуди. Децата извършители пък са 169.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.