За всеки влак в метрото си има народен представител

Как ходят на работа народните представители -  със служебен или с градски транспорт? Проверка на NOVA установи, че за всеки влак в метрото си има депутат.

По темата

Още от предишния си депутатски мандат доцент Милен Михов пътува от старата столица до София с трабант. Близо 30-годишен, но не се дава лесно на по-бързите автомобили.

Редовно го паркира на паркинга на Народното събрание. Редом с колите на още 199 народни представители – или поне толкова са издадените пропуски, по данни на главния секретар. Секретарят обаче не знае кой с какво ходи на работа. Наложи се да проверим сами.

За служебните автомобили са назначени 83-ма шофьори. Те се използват по предварителна заявка и досега в 44-тото Народно събрание 80 депутати са поръчвали от служебните возила. А ние засякохме и две дузини народни представители, които споделят служебните маршрутки. Хем да не задръстват движението, хем въздуха да пазят. 

От всички парламентарни групи има членове, които пък предпочитат метрото. И го ползват, по техни думи, редовно. Мотото да не задръстват движението и атмосферата явно е общо, без оглед на партийна принадлежност.

Разберете кои са те във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.