Поводът е сигнала за развити болтове на автомобила на Лозан Панов

Проверка в НСО на всички служители, които отговарят за сигурността на колите на държавните мъже. Поводът е сигнала за развити болтове на автомобила на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. За проблеми с коли, с които се е движил, призна и премиерът Бойко Борисов. 

По темата

По сигнала на Лозан Панов прокуратурата не откри човешка злоумишлена намеса и разследване няма. Той обаче има своите съмнения, че намеса все пак има.

Въпросите как или кой е развил болтовете на служебния автомобил, с който се вози Панов, стигнаха и до премиера.

„Тези саги вече почват да ми идват в повече”, коментира Борисов. 

Сагата е от 1 юни, когато на връщане от Берковица Панов и шофьорът му установили, че два от болтовете на едната гума липсват. Проверката на прокуратура не установи чужда намеса.

От фирмата-производител на автомобилите обаче отсякоха - разхлабването на болтове може да се дължи на човешка грешка, но не е на производствен дефект.

В официалното си становище до NOVA от фирмата заявяват още, че при смяна на гумите е възможно болтовете да не са стегнати и вследствие на това да се разхлабят от вибрацията на колелото.

Къде е истината според експертите?

„Не е възможно да се развият болтове сами, особено в нашите центрове, които са сертифицирани и точно по определен начин приемаме автомобилите, развиваме и минаваме на динамометричен ключ”, обясни Орлин Милков.

НСО излезе с официална позиция, че след инцидента с болтовете свикали комисия. Според нея е имало техническа неизправност, вследствие на която са настъпили ограничени материални вреди. 

Очаква се края на проверката в НСО, за да стане ясно кой и как пази важните хора в държавата и има ли пропуски.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.