Хасковлията все пак се наложи с 6:3, 3:6, 6:3 над Даниил Медведев

С цената на много пот и нерви походът на Григор Димитров в "Куинс Клъб" през 2017 година продължава. Българинът трябваше да изиграе нов неочаквано тежък мач срещу 60-я в света Даниил Медведев, който на всичкото отгоре игра с контузия. 21­-годишният тенисист се оплака от травмата още при загрявката, а впоследствие взе и медицински таймаут. Въпреки неговата неразположеност талантът превърна живота на Димитров в истински ад, но хасковлията все пак се наложи с 6:3, 3:6, 6:3, информира gong.bg

По темата

Очевидно фактът, че това бе първият двубой между двамата изигра своята роля. Григор показа страховита ефективност в първата част, но допуснатият в нея пробив зададе посоката за по­ нататъшните му главоболия. Медведев, чието физическо състояние видимо се подобри с напредването на мача, се доказа като безкрайно неудобен съперник.  

Младокът беше по­стабилен в дългите разигравания през по­голямата част от срещата, докато Димитров, както и друг път се е случвало, страдаше много, когато сервисите му не влизаха. Той имаше уникална успеваемост от начален удар в първия сет, която така и не повтори по­нататък в срещата.  

Накрая повечето опит на българина изигра своята роля, а също и това, че той успя да грабне своите шансове точно когато изглеждаше, че Медведев доминира в мача. По този начин той си уреди сблъсък за участие във финала срещу победителя от мача между Фелисиано Лопес (Испания) и Томаш Бердих (Чехия).  

Полуфиналът на Григор ще бъди втори в утрешната програма на турнира, като преди това от 15,15 чаба българско време играят Жил Мюлер (Люксембург) ­ Марин Чилич (Хърватия). Това означава, че хасковлията ще излезе на Централния корт около 17 часа.

В първия кръг Димитров справи лесно в два сета срещу американеца Райън Харисън, докато във втория трябваше да прави обрат. Ветеранът Жулиен Бенето се оказа неочаквана спънка, но Гришо все пак взе победата с 4:6, 6:3, 6:4. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.