Четирима са в тежко състояние

Верижни катастрофи с над 40 превозни средства затвориха магистрала „Тракия”. Ранени са 31 души, сред които 5 деца.

От здравното министерство съобщиха, че в 06.36 ч. в Спешна помощ - София е постъпил сигнал от телефон 112 за верижна катастрофа на 47-ми километър на автомагистрала „Тракия“ в посока Пловдив, до град Ихтиман. В 06.52ч. е постъпила информация за нова катастрофа, в обратната посока.Основната версия за инцидента е ниска видимост заради мъгла и дим от пожар на сметището в Ихтиман.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Най-много пострадали са в болница "Света Анна" - 14 приети, сред които и 4 деца. Най-малкият пациент на болницата, пострадал от катастрофата, е на 4 години. На мястото на инцидента са изпратени 14 линейки. Те са откарали десетки пострадали до болниците в София.

Сред ранените има и четирима сръбски граждани - две деца и двама възрастни. 

Двама мъже на средна възраст са с опасност за живота, предстоят им операции.

БРОЯТ НА ПОСТРАДАЛИТЕ В КАТАСТРОФИТЕ НА "ТРАКИЯ” РАСТЕ (ВИДЕО)

Седем души са откарани в „Пирогов”. Сред тях е 16-годишна майка с 2-годишното ѝ дете, което е с мозъчно сътресение и други наранявания. Няма опасност за живота му. В болницата са и две възрастни жени, едната от които е с тежки травми. И двете са с опасност за живота.  

В ИСУЛ има четирима приети пациенти, като състоянието им не е тежко. 

В болница „Софиямед“ е оказана медицинска помощ на четирима пострадали.

В „Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда“ са приети двама пациенти с фрактури. 

 

Участници в катастрофата разказват, че е имало пушек и мъгла. Председателят на АПИ пък обвини сметището на Ихтиман, което пуши и днес цял ден. Директорът на пожарната обаче изключва задимяването като основна причина.

Полицията работи по всички версии. Като за начало - мъгла и несъобразена скорост. 

Въпреки обходните маршрути, огромни тапи се образуваха между Пловдив и София.  По пътя през Костенец и Септември дори се стигна до няколко леки катастрофи, а целият ресурс на пътната полицията в региона беше ангажиран на обходния път. На всяка една отбивка по пътя имаше патрулна кола, която насочваше шофьорите и регулираше кръстовищата.

Движението беше възстановено към 19 часа.

ПРЕНАСОЧИХА ДВИЖЕНИЕТО НА "ТРАКИЯ" В ПЛАТНОТО ЗА БУРГАС (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гледайте повече във видеото.

Видеа: Благой Момчилов, NOVA

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари