Това обяви премиерът на среща с наши посланици

България чака Брюксел да разреши директна руска тръба за газ към наша територия. Това обяви премиерът Бойко Борисов на среща с българските посланици по света. Целта е да не бъдем зависими от Анкара след изграждането на „Турски поток”. 

По темата

В деня на професионалния си празник българската дипломация се събра, за да чуе приоритетите на българското председателство на ЕС. От премиера Борисов посланиците научиха, че България трябва да защити по-добре енергийната си независимост.

„Ние бяхме най-лоялният члена ЕС. Дори на моменти до глупост в лоялността си”, заяви Борисов и допълни, че страната ни е платила висока цена заради това.

Премиерът призна, че сме сгрешили, водейки енергийна политика, съобразена стриктно с правилата на ЕС. Той допълни, че със създаването на газовия разпределителен хъб „Балкан” България ще инвестира в енергийната си независимост. Българските посланици питаха кога електронните услуги ще станат достъпни и в посолствата ни.

„Веднага сме предприели действия за поставянето на пос терминали в най-натоварените, след което във всички”, заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Премиерът подчерта, че освен ползи, електронната революция понякога носи и минуси - като кибератаките.

По темата "Brexit" и излизането на Великобритания от ЕС Борисов дори разказа история от срещата му с британския външен министър Борис Джонсън, на която присъствал и албанският премиер Еди Рама.    

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.