Младото момче ще бъде погребано днес

Село Триград е потънало в скръб. Родителите на 16-годишния Кристиян са в шок, а местните жители са потресени от трагедията. Хората до последно се надяваха да открият Кристиян жив.

По темата

„Случи се най-лошото. За всеки проблем има решение. Цялото село е в шок. Едно младо момче си отиде заради една малка грешка”, каза в предаването „Събуди се” кметът на селото.

По думите му мястото е труднодостъпно. И въпреки, че са минавали от там много пъти, не са успели да видят тялото на момчето.

За смъртта му има две версии. Едната е, че е сложил край на живота си, а другата, че се е подхлъзнал и е паднал от високата скала.

„За мен се е самоубил, защото е много отговорно дете. Помислил си е, че ги е убил и не е могъл да го понесе”, каза кметът.

Хората в Триград обаче не вярват момчето да се е самоубило.

След катастрофата момчето е избягало по пътя към Ягодинската пещера, но се покатерило на върха на урвата, най-вероятно, за да види отново какво се е случило долу в селото.

Вероятно днес ще бъде и погребението на младото момче.

Тялото на 16-годишния Кристиян, който предизвика инцидент с автомобила на баща си и рани хора край Триград, беше открито в събота в района на селото под пропаст.

Дни наред спасители, доброволци и неговите близки издирваха момчето с надеждата, че е живо и се крие в гората заради преживения стрес. Затова и разлепяха по дърветата специални съобщения за него, за да разбере, че никого не е убил на пътя, че няма жертви, че пострадалите хора се възстановяват.

Издирването му се превърна в спасителна акция, спасителната акция 14 дни по-късно завърши с трагедия.

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.