Съдът в Пловдив не намери достатъчно доказателства за участието й в канала

Анелия Велева от Националния фронт за спасение на България (НФСБ), която беше арестувана за трафик на мигранти, излиза от ареста. Съдът в Пловдив не намери достатъчно доказателства за участието й в канала. Съдбата на останалите петима задържани ще стане ясна по-късно. 

По темата

Четирима мъже и две жени са сочени за организатори на канала за трафик на мигранти. Сред тях е бивш полицай от специалните части и бившата кандидат-депутатка от партията на вицепремиера Валери Симеонов Анелия Велева.

Според обвинението престъпният канал е ръководен от друга жена – 37-годишната Калина Иванова от Хасково. Мигрантите й платили по 600 евро, за да бъдат превозени от Турция до Сърбия. Карали ги с кола със специален режим на движение, като тези на националната служба за охрана. Самата Велева помагала в организацията на транспорта, но не и според баща й.

Според близките й тя нямала нужда да печел от трафик на бежанци, защото изкарвала достатъчно от бизнеса си с чанти и обувки. В партията на Валери Симеонов чакат следствието да приключи, за да решат бъдещето на Анелия Велева.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.