Анелия Велева беше задържана при акция на АМ „Тракия”

Бивша кандидат-депутатка от партията на Валери Симеонов - задържана за трафик на бежанци. Анелия Велева, която е била и кандидат за кмет на Костинброд, е сред арестуваните при зрелищната акция на магистрала „Тракия” през уикенда.  

По темата

Спецполицаи атакуват кордон с каналджии и мигранти близо до Пловдив. Сред задържаните са бивш полицай и настоящ координатор на партията на Валери Симеонов в Костинброд.

Престъпната мрежа действала на територията на половината страна. Превозвала бежанци от Турция за Сърбия срещу 600 евро. Анелия Велева е сочена за един от тарторите.

През 2015-а е кандидат за кмет на града, а година по-рано се опитва да влезе в Народното събрание, но неуспешно. Живее в костинбродското село Безден. съседите й разбират от нас за задържането й.

Официално кординаторката на местната структура на Патриотите имала бизнес с дрехи, обувки и аксесоари. Била омъжена в Костинброд. Родителите й помагали с пари - гледали животни.

Другите хора в родното село на задържаната за трафик на бежанци не пожелаха да коментират ареста й. Мълчат и от общината в Костинбтрод.

Позицията на НФСБ е, че Велева е избрана за председател на партията в Костинброд от местната структура. Остро осъждат каквато и да е форма на криминално деяние, какъвто е трафикът на хора. Становище на партията ще има, след като разследването срещу съпартийката им приключи.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.