За това сигнализираха лишени от свобода

За масов бой и ескалиране на напрежение на територията на Софийския централен затвор сигнализираха за NOVA лишени от свобода.

По темата

Според наши източници става въпрос за побой между приближени на осъдения за убийството в наркокомуната в Белмекен Красимир Димитрашков и хора на осъдения за грабежи Върбан Борисов – Боксьора.

Лишени от свобода твърдят, че враждата е възникнала заради нанесен побой вчера на мъж, отказал да разпространява наркотици. Заради отмъщението днес има няколко настанени в болницата към затвора.

От главна дирекция „Изпълнение на наказанията” потвърдиха само, че е имало сбиване, но ситуацията е овладяна и случаят се проверява. Нямало и пострадали надзиратели.

Въпреки твърдения на лишените от свобода, че в боя са участвали десетки затворници, от дирекцията към момента не потвърждават точния брой на замесените в случая, както и причините за него.  

Предприети са мерки, съобщават от министерството на правосъдието. „Ситуацията е овладяна своевременно, а участниците във физическата саморазправа веднага са предадени на дежурен прокурор. Към 18,30 часа ситуацията в Софийския затвор е спокойна. Дежурният униформен състав ще бъде увеличен за почивните дни. Конфликтът между лишените от свобода е възникнал по време на техен престой на открито. На трима лишени от свобода е била оказана медицинска помощ”, се казва в съобщението.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си