Милиони хора по света отдават почит към Краля на рока

На 16 август се навършват 40 години от смъртта на Елвис Пресли. Милиони хора по света отдават почит към Краля на рока. 

СНИМКИ ОТ ЖИВОТА НА ЕЛВИС ПРЕСЛИ ВИЖТЕ ТУК

Хиляди почитатели се включиха в традиционното бдение със свещи на гроба му в имението "Грейсланд" в Мемфис, за да почетат паметта на изпълнителя, разчупил музикалния калъп и продал милиарди копия от записите си. 

Дом на Елвис Пресли се дава под наем (СНИМКИ)

Четири десетилетия след смъртта на Краля на рока Елвисманията все още е "жива" - около 500 000 души посещават гроба му всяка година. Новата компилация "The 50 Greatest Hits" бележи успех в британските чартове.

Продават вещи на Елвис в онлайн търг (ВИДЕО)

Миналата година Елвис Пресли намери място в челната петица в класацията на сп. "Форбс" за най-печеливши покойни знаменитости с приходи от 27 милиона долара. По света около 85 000 души работят единствено и само като негови имитатори, напомня БТА. 

Стотици имитатори на Елвис Пресли дефилираха в австралийски град (ВИДЕО)

Кралят на рока умира на 16 август 1977 г на 42-годишна възраст. Официалната причина за смъртта му е инфаркт. Не липсват обаче привърженици на конспиративните теории, според които кончината му е инсценирана, както и периодични съобщения, че някой някъде го е видял.

Елвис Пресли отново чупи рекорди

Нищо в скромния произход на Елвис Арън Пресли, роден на 8 януари 1935 г. в Тюпълоу, Мисисипи, в семейството на Върнън и Гладис Пресли, не вещае, че един ден той ще се превърне в глобална културна икона. Баща му работи като шофьор, а майка му е шивачка. Той израства като единствено дете, след като неговият брат близнак умира 6 часа след раждането.

14 звезди, които имат близнаци (ГАЛЕРИЯ)

Елвис Пресли е с най-хубавата прическа в историята на поп музиката

Като ученик Елвис печели конкурс за пеещи таланти. Първата си китара получава като подарък за 11-ия си рожден ден и се научава да свири по слух. 

През 1948 година  семейството се мести в Мемфис. Елвис, вече 18-годишен, се явява в компания "Сън рекърдс" и заявява, че иска да направи запис. Шефът на лейбъла е впечатлен от певческите му способности и през 1954 г. Пресли издава първия си сингъл. 

Как биха изглеждали известни хора, ако сменят пола си (ГАЛЕРИЯ)

Със завладяващия си глас и сексапилно излъчване Елвис Пресли скоро спечелва сърцата на феновете.  През 1956 г. Елвис си осигурява първия договор със звукозаписната компания RCA с помощта на мениджъра си полковник Том Паркър. През същата година хитът му "Heartbreak Hotel" оглавява престижната класация на "Билборд". През същата година Пресли се снима в "Love Me Tender" - първия си от 31 филма.

Докато служи в армията, Елвис се запознава с 14-годишната Присила Болю, която през 1966 г. става негова съпруга и майка на единственото му дете - Лиса Мари Пресли, днес 49-годишна. Бракът им приключва с развод през 1973.

28 исторически снимки, които трябва да видите (ГАЛЕРИЯ)

Кралят на рока се наслаждава на благините, които му носи славата - гледа телевизия на три приемника едновременно, в имението си "Грейсланд" се радва на вътрешен водопад, притежава три розови кадилака и частен самолет. Малко преди смъртта си Кралят на рока вече тежи около 150 килограма, пристрастен е към лекарства по предписание и преяжда с любимите си изкушения - банани, фъстъчено масло и сандвичи с бекон. На 16 август 1977 година последната му приятелка, кралицата на красотата Джинджър Олдън, намира безжизненото му тяло на пода в баня в имението "Грейсланд". 

Вижте още: 

ИСТОРИЧЕСКИ СНИМКИ ОТ ЖИВОТА НА ДЖОН КЕНЕДИ(ГАЛЕРИЯ)

Най-красивите принцеси и кралици на всички времена (ГАЛЕРИЯ)

Как е изглеждала Норма преди да се превърне в Мерилин Монро? (ГАЛЕРИЯ)

Разпространиха невиждани снимки на бременната Мерилин Монро (ГАЛЕРИЯ)

Ето това е абсолютната икона на красотата (ВИДЕО+СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.