Първата ни ракета се наложи над питния испанец Фелисиано Лопес

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс турнира в Синсинати с награден фонд 4 973 120 долара. В мач от втори кръг, продължил 1 час и 30 минути, най-добрият ни тенисист се наложи със 7-6 (5), 6-4 над опитния испанец Фелисиано Лопес, предаде БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По темата

След много оспорван първи сет, преминал без пробиви, Григор демонстрира страхотно хладнокръвие в тайбрека и заслужено поведе след 7-5 в своя полза. Спечеленият първи сет вдъхна допълнителна увереност на 11-ия в света Димитров, който стартира отлично втората част. Българинът успя да реализира пробив в третия гейм и то, спечелвайки подаването на Лопес на нула. Впоследствие Гришо затвърди безпроблемно аванса си и поведе с 3-1. Хасковлията удържа преднината си и в шестия гейм, когато трябваше да отразява две точки за пробив и в крайна сметка заслужено се поздрави с успеха след 6-4 в своя полза.

Григор и компания с поздрав за рождения ден на Федерер (ВИДЕО)

Това бе трета победа за българина над този съперник от общо пет срещи помежду им. За последно двамата играха един срещу друг в края на месец юни – на полуфиналите на Куинс Клъб, където 35-годишният испанец спечели с 2-1 сета. Интересното е, че миналата година двамата отново се срещнаха в Синсинати, като победата бе за Григор, който впоследствие достигна до полуфиналите в турнира.

Гришо: Мачовете на трева са любимите ми (ВИДЕО)

В следващата фаза съперник на първата ни ракета ще бъде победителят от двубоя между Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) и квалификанта Мичъл Крюгер (САЩ). 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.