Ракета номер 1 в мъжкия ни тенис започва участието си на турнира в Щутгарт в четвъртък

Григор Димитров започва сезона на трева в Щутгарт в четвъртък, съобщава gong.bg. Най-добрият ни тенисист се включва директно от втори кръг в надпреварата, където е поставен под номер 2.

По темата

Първият съперник на Гришо ще бъде полският гигант Йежи Янович, който създаде много главоболия на българина в първия кръг на турнира в София по-рано тази година. Техният двубой е трети от програмата на Централния корт и ще започне около 17.00 ч. българско време. До този момент Янович и Димитров имат три мача помежду си, два от които са спечелени от родната ракета номер 1.

Преди старта си в Щутгарт, Гришо говори пред официалния сайт на ATP, където сподели и мечтата си да играе във Финалния турнир при мъжете в края на годината.

"Това е най-голямата ми цел. Това е мечтата, която преследвам. Сега сме в средата на сезона и мисля, че с времето и труда, който полагам, това може да стане. Нищо не се дава на готово”, категоричен беше Гришо.

Той подчерта, че двубоите на трева са любимите му.

"Много специално за мен е да играя на тази настилка. През годините тревата се промени доста, но мисля, че за всички това е вълнуващ период. За съжаление имаме само три или четири турнира на трева, затова се опитвам да им се наслаждавам", сподели българинът. И допълни, че този тип игра има своите особености и на тенисистите се налага да използват удари, които по принцип не се прилагат.

"В началото на годината играх страхотен тенис. Като цяло не съм много разочарован от сезона на клей, но можех да се представя и по-добре. Нямах и късмет в няколко мача – не ми стигаха един пробив или един сет. През последните 5-6 месеца доста се изтощих физически и психически и може би затова отпаднах леко. Но усещам, че съм на прав път”, каза още Гришо.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.