При избора си той обеща да преработи европейската директива за работната сила

Еманюел Макрон и съпругата му са на европейска обиколка. В рамките на три работни дни той се среща с държавните ръководители на пет европейски държави – Австрия, Чехия, Словакия, Румъния и България. Той обеща до началото на 2018 г. да обиколи всички страни от Европейския съюз.

Брижит и Еманюел Макрон пристигат на визита в България

Основният въпрос, който френският президент ще постави на срещите си, е да се промени противоречивият регламент на ЕС, който да позволява на компаниите да изпращат работници в други държави-членки, без да плащат местни социални такси.

Нова пътна маркировка във Варна в чест на визитата на Макрон

При избирането си Макрон обеща да преработи европейската директива за работната сила, тъй като тя се използва от компании в Източна Европа за подбиване на конкурентите си в по-богати членове като Франция.

Варна в трескава подготовка за визитата на Макрон

Макрон възприема чуждестранните компании, които се конкурират нечестно с френските, като двигател на антиевропейски настроения, което помогна на евроскептиците от крайно десните и крайнолевите страни да запишат рекордно високи резултати на изборите във Франция по-рано тази година.

Френското президентство даде официална роля на Брижит Макрон (СНИМКИ)

Посещението на Еманюел Макрон в България ще бъде първото на френски президент през последните 10 години. Френските медии коментират, че икономическите, социални и културни връзки между двете страни са в застой и не са претърпели никакво развитие през последните години.

Кореспондент: Петя Желева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.