Канадецът е четвъртото голямо име, което няма да излезе на корта в Ню Йорк

Поставеният под номер 11 в световната тенис ранглиста Милош Раонич обяви, че няма да участва на започващия след броени дни турнир „US Open”, съобщава БГНЕС.

Чрез профила си в социалната мрежа Instagram канадският спортист разкри, че контузията в лявата му китка няма да му позволи да играе в последния за годината турнир от Големия шлем.

ИСТОРИЧЕСКА ПОБЕДА: Гришо триумфира в Синсинати! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пиша, за да ви информирам за моята контузия. Както знаете, от няколко месеца изпитвам болка в лявата китка, която ме принуди да се оттегля от участие на Мастърса в Синсинати. Опитах всичко, което е по силите ми, за да се възстановя навреме за „US Open” - турнир, който е много специален за мен. Въпреки това болката е много голяма и след консултация с моите лекари, не ми остана друг избор, освен да се оттегля от участие в надпреварата…“, написа Раонич.

Григор Димитров – преди и сега в снимки (ГАЛЕРИЯ)

Така той става четвъртото голямо име, което ще пропусне Откритото първенство на САЩ. Отново заради травми на корта в Ню Йорк няма да излязат двукратният шампион Новак Джокович (2011, 2015), шампионът от миналата година Стан Вавринка и финалистът от 2014 г. Кей Нишикори.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.