Премиерът беше впечатлен от френския, който демонстрираха някои от посрещачите на президента на Франция

"Казвам, че всички парле ву франсе". Това бяха едни от първите думи на премиера Бойко Борисов към френския президент Еманюел Макрон в минутите след пристигането му на летището във Варна.

СНИМКИ ОТ ПРИСТИГАНЕТО НА МАКРОН ВИЖТЕ ТУК

Думите на министър-председателя бяха в коментар на езиковите умения на началника на кабинета на президента Румен Радев – Иво Христов, и други посрещачи. Няколко души поздравиха и размениха любезности с френския държавен глава на родния му език.

СНИМКИ ОТ ОФИЦИАЛНОТО ПОСРЕЩАНЕ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Часове по-късно, Борисов и Макрон се разходиха в градината на "Евксиновград". Докато вървяха, Борисов се оплака от липсата на осветление късно снощи. "Изгасили снощи лампата да било по-сигурно", обясни премиерът на френския президент. 

Борисов разказва на Макрон, че хората, които искат да ползват „Евксиноград” за „сватби и други такива тържества" си плащат, а паркът може да се ползва свободно от граждани.

Премиерът споделя ,че Черно море има много делфини и „благодарение на европейските програми абсолютно всичко е пречистено”. 

Българският държавен глава Румен Радев също излезе извън протокола по време на посрещането на френския му колега.

Докато Еманюел Макрон се поклони на първата дама Десислава Радева по време на поздрава, Румен Радев целуна два пъти по бузите Брижит Макрон.

Същите ласки "подари" и Борисов на френската първа дама веднага след стъпването й на българска земя.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.