Строителните работи няма да приключат до 15 септември в 26 учебни заведение у нас

Трескава подготовка преди 15 септември. В близо 400 училища в страната все още текат ремонти. Част от тях няма да успеят да отворят вратите си навреме за първия учебен звънец. 

ГЛОБИ И СЪД ЗА РОДИТЕЛИ: Акция за връщане на отпаднали ученици в час

Седмица преди началото на учебната година ремонтите в учебните заведения в цялата страна продължават с пълна сила. В София децата от две детски градини и едно училище ще посрещнат новата учебна година в чужди класни стаи.

Черно-бели учебници "за бедни" разгневиха социалните мрежи (ВИДЕО+СНИМКИ)

Забавяне ще има в 26 учебни заведения в цялата страна. Сред тях е и 44-то училище в София. То ще посрещне първия учебен ден не със звън на детски смях, а с удар на бормашина. И така до средата на ноември. 

Каква е разликата между черно-белите и цветните учебници (ГАЛЕРИЯ)

Инвестициите за ремонти в София са за над 21 милиона лева. Въпреки това три училища остават без физкултурен салон. 9 на 6 метра - толкова е голям физкултурният салон в 175-о училище село Мрамор. Децата от години чакат нова спортна зала. 

Как са изглеждали Уилям и Хари в първия им учебен ден (СНИМКИ)

Плановете са по един физкултурен салон на година, за да може до 2020-а всички деца да имат място за спорт. Основен ремонт в училището в Мрамор не е правен от 12 години. Въпреки това стаите се освежават ежегодно.

Принц Джордж тръгна на училище (ВИДЕО+СНИМКИ)

Спортното училище "Георги Бенковски" във Варна пък ще посрещне новата учебна година успоредно с ремонт, какъвто там не е имало от 1979 година.

Със или без шума на бормашини учебната година ще започне, категорични са от МОН.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.