Така ще се гарантира, че те отговарят на изискванията на компанията

Русия заплашва да блокира Facebook

Американската социална мрежа Facebook планира да наеме 1000 души, които да правят проверка на рекламите, за да се гарантира, че те отговарят на изискванията на компанията, съобщи Reuters.

Facebook съобщи миналия месец, че хора от Русия са купили 3000 спорни от политическа гледна точка реклами в мрежата й в САЩ през месеците преди и след президентските избори през ноември 2016 г.

Тръмп определи Facebook като "антиТръмп" мрежа

Оттогава към концерна бяха отправени множество въпроси, както и призиви за засилване на регулацията от американските власти. Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг очерта мерки, които компанията планира да предприеме, за да попречи на правителства да се възползват от най-голямата социална мрежа в света.

Facebook ще наеме над 1000 души и ще инвестира засилено в софтуер, за да отбелязва и сваля автоматично реклами, съобщиха от компанията.

Русия заплашва да блокира Facebook

"Проверката на реклами означава не само преглед на съдържанието им, но и на контекста, при който те са били купени и целената аудитория", уточниха от социалната мрежа.

Към края на 2016 г. Facebook е имала 17 048 служители, без подизпълнителите. През май тя обяви, че ще наеме още 3000 души през следващата година, за да ускори свалянето на видеа, показващи убийство, самоубийство и други актове на насилие.

Испания наложи глоба от 1,2 млн. евро на Facebook

Подобно на други компании, които продават рекламно пространство, Facebook публикува условията си за допускане на реклами. Забранено е те да съдържат насилие, расова дискриминация или да насърчават продажбата на незаконни лекарства. При над 5 милиона рекламодатели обаче за компанията е трудно винаги да осигурява прилагане на условията си, отбелязва БТА.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.