Прокуратурата вече разследва случая

Автомобилът на репортерката на „Господари на ефира” в Карлово - Зорница Акманова, е бил подпален, съобщиха от екипа предаването. 

Сериозно засегната е и друга кола, която била паркирана в близост до запалената.

СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

По първоначални данни палежът е умишлен. Той вероятно е акт на разплата, тъй като идва след серията репортажи, направени от Акманова. Главен "герой" в тях е карловският автомонтьор Пламен Димитров, който подвеждал клиентите си.

Поредицата от материали на журналистката бяха излъчени наскоро. След това кметът на града д-р Емил Кабаиванов запечата сервиза.   

На няколко пъти Зорница е получавала предупреждения да не се занимава с разследването срещу автомонтьора.

Главният прокурор е разпоредил спешни действия по казуса и проверка на всички преписки в прокуратурите, свързани с оплаквания от действията на Димитров.

Пламен Димитров е задържан за 24 часа, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя потвърди, че срещу Димитров има и други образувани преписки. Няколко пъти обвинители от Районната прокуратура в Карлово са си правили самоотвод. Така въпросните случаи били препращани в други прокуратури, главно в Районната в Пловдив.

Отказите на обвинителите от разглеждане на казусите били с един и същи мотив. А именно - жената, с която Димитров живее на семейни начала, работи като административен секретар в Районната прокуратура в Карлово. Това пораждало съмнение в безпристрастността на магистратите, обясни Арнаудова. И подчерта, че въпросната дама е подала оставка в четвъртък по обяд.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.