През уикенда ще застудее значително, ще има и валеж

В съботния ден времето над нашата страна ще се определя от средиземноморски циклон. Ще бъде облачно и с валежи, на места - значителни по количество. В Югоизточна България ще има и гръмотевици.

В 18 области от страната е обявен вторият по степен на опасност оранжев код. На тези места се очакват валежи до 60 л/кв.м. В останалите 10 области кодът е жълт и очакваните количества са до 35 л/кв.м.

Задава ли се първият сняг за тази година?

Ще духа умерен вятър от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и към 14 часа ще са от 8-10 градуса на места в Западна България и 16-18 градуса - в югоизточните райони.

Със застудяването, привечер и през нощта срещу неделя, в районите с надморска височина 600-700 метра, дъждът ще преминава в сняг.

В планините в събота ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от сняг, а на височина под 1200 - от дъжд. Привечер бяла пелена ще покрие и по-ниските части.

В неделя, от запад, валежите ще спират, най-късно - в североизточните райони. Ще остане предимно облачно и ветровито. Максималните температури ще са едва между 10 и 15 градуса, в североизточните райони - и по-ниски.

През първата половина от следващата седмица ще има шанс за повече слънце. Вятърът постепенно ще отслабне, но сутрин ще е студено. На отделни места в низините ще се образува мъгла. Дневните температури ще се повишават бавно и в сряда и четвъртък пак ще достигат около 20 градуса. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.