Според Тома Биков репликите на Антон Тодоров и Валери Симеонов са неуместни шеги

Депутатът от ГЕРБ и бивш журналист Тома Биков определи като „неуместни шеги” и „гафове” думите на колегата му Антон Тодоров и на вицепремиера Валери Симеонов, казани в ефир на водещия на „Здравей, България” Виктор Николаев.

Двамата народни представители си позволиха да направят недопустими коментари за работата на колегата ни.

Позиция на Нова Броудкастинг Груп относно коментарите за работата на Виктор Николаев

„Никой не е заплашвал Виктор Николаев. Това е просто проява на неудачно чувство за хумор”, категоричен беше Биков в ефира на „Събуди се”

Според него, ако действително съществувало механизъм за уволнение на журналисти от политици, това нямало да се обявява по телевизията.

„Борбата за свободата на словото е работа на журналистите, за това не може да с разчита на политиците – те имат склонност да я ограничават. За да не се случи това, трябва да има много сериозен отпор от страна на журналистическата гилдия”, коментира още Биков.

ЗАПЛАХИ В ЕФИР: Недопустими оценки за работата на Виктор Николаев

Скандалът около недопустимите изказвания на политици се завихри в петък, в ефира на "Здравей, България".

На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на самолетите "Грипен" от служебното правителство на Огнян Герджиков е "продукт на определена шайка", Тодоров отговори: "Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й".

АЕЖ призовава за медиен бойкот на управляващи, заплашващи журналисти

Вицепремиерът Валери Симеонов пък си позволи да коментира как Виктор Николаев е назначен в NOVA. "С конкурс ли сте назначен? Сложили са ви на временен договор и са ви удължили. И останахте сам на всичкото отгоре...", обърна се Симеонов към Николаев. 

Коментирайки скандалите с роднински назначения, Симеонов се обърна към водещия с думите: "Вие нямате ли роднини? Те не работят ли някъде? Къде работят? Използвали са връзките на водещия на Нова телевизия? Точно това е станало, бъдете сигурен. Утре, ако съм злонамерен, ще разработя един "Викторгейт". 

Целия разговор с него гледайте във видеото по-долу.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.