Управляващата партия се извини за думите на техния депутат Антон Тодоров

ГЕРБ се разграничиха от ултиматума на вицепремиера Валери Симеонов към медиите. В събота той поиска извинение за "клевети" срещу себе си. Срокът за това, поставен от самия Симеонов - 24 часа, изтече. Но той не получи очакваното извинение. При това положение в позицията си той обяви, че би търсил правата си в съда.

Валери Симеонов иска извинение от четири медии

А коалиционните му партньори от ГЕРБ обявиха, че Министерският съвет държи на свободата на словото и се противопоставя на всички опити някой да казва на журналистите какво могат и какво не могат да говорят.

Журналист: Валери Симеонов може да даде ултиматум само вкъщи

"Не може да се допуска ситуация, че представители на властта воюват с медиите. Добре знаете, че ако някой си позволява да заплашва журналист, това не се случва в ефир. Това обичайно се случва по кьошетата", коментира вицепремиерът Томислав Дончев.

От управляващата партия се извиниха и за думите на техния депутат Антон Тодоров към водещия на сутрешния блок на NOVA Виктор Николаев.

ЗАПЛАХИ В ЕФИР: Недопустими оценки за работата на Виктор Николаев

След писменото си извинение към колегата ни народният представител не загуби подкрепата на съпартийците си.

Той не е вложил това в интервюто, което излезе в публичното пространство като позиция и аргумент. Може би идва момент, когато човек има напрежение, допуска и грешки", коментира заместник-председателят на партията Цветан Цветанов.

Късно в неделя вечер в профила си във Facebook Валери Симеонов обяви, че ще търси в съда правата си по казуса. Публикуваме статуса му без редакторска намеса:

"Не съм давал ултиматум, а възможност на набедилите ме в неизвършено престъпление медии да избегнат съдебен процес - особено държавните БНТ и БНР. Сега просто ще си потърся правата в съда. Както всеки човек може да види и чуе от записа, дори за миг не съм заплашил Виктор Николаев - напротив, темата през цялото време бяха компроматните атаки на БСП и как те могат да спретнат на всеки човек един "-гейт". С Виктор и екипа на Нова след интервюто говорихме приятелски, а към обяд се чухме по телефон и се смяхме колко е абсурдно да се говори за заплахи. Корпоративните медии в страната са свикнали да мачкат и унижават всекиго, но този път за закуска попаднаха не на крехко пиле, а на таралеж. И ще им приседне".

Повече по темата гледайте във видеото.

ЗАПЛАХИ В ЕФИР: Недопустими оценки за работата на Виктор Николаев

Валери Симеонов: Утре ако съм злонамерен ще разработя един "Викторгейт"

Позиция на Нова Броудкастинг Груп относно коментарите за работата на Виктор Николаев

Депутат от ГЕРБ: Никой не е заплашвал Виктор Николаев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.