Вицепремиерът си позволи да коментира работата на Виктор Николаев

Вицепремиерът Валери Симеонов, си позволи тази сутрин в ефира на NOVA да направи оценка за работата на водещия на "Здравей, България" Виктор Николаев.

Коментирайките скандалите с роднински назначения, Симеонов се обърна към Виктор Николаев с думите: "Вие нямате ли роднини? Те не работят ли някъде? Къде работят? Използвали са връзките на водещия на Нова телевизия? Точно това е станало, бъдете сигурен. Утре ако съм злонамерен ще разработя един "Викторгейт"

Вицепремиерът реши да коментира и как Виктор Николаев е назначен в NOVA.  "С конкурс ли сте назначен? Сложили са ви на временен договор и са ви удължили. И останахте сам на всичкото отгоре...", обърна се Симеонов към Виктор Николаев. 

Позицията на Нова Броудкастинг Груп е следната: NOVA приема отправянето на заплахи от публични фигури към журналисти за недопустимо поведение. Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми. 

С реакция по случая излязоха и всички журналисти от Новините на NOVA. В нея се казва:

"Журналистите в „Новините и актуалните предавания“ на NOVA се присъединяваме към позицията на телевизията. И питаме депутата Антон Тодоров как въпрос на водещ може „да му изяде хляба“. Питаме и вицепремиера Симеонов: "Какво намеквате с формулировката „Викторгейт?"“ . Журналистите от Новините на NOVA осъждаме остро всеки опит за намеса в работата ни. Право на всеки журналист е да задава въпроси, свързани с дневния ред на българското общество, особено когато са неудобни за политиците. Откровените заплахи в ефир противоречат на принципите за свобода на словото и внушават намерение за саморазправа и злоупотреба с власт".

Часове след гостуването му в "Здравей, България", Валери Симеонов написа във Facebook: "Трябва да си предубеден, заблуден или платен, за да възприемеш думите ми към Виктор Николаев като заплаха". 

Ето какво написа той в социалните мрежи:

ПАРЛАМЕНТЪТ РЕШИ: Делян Добрев остава депутат

В студиото на "Здравей, България" Валери Симеонов коментира още: „Опитите за използване на властта като място за пансион на политически калинки за съжаление не са прекратени. Тези назначения са практика и когато се сменя властта започват и чистките. Трябва обаче да си дадем сметка, че кадри се създават трудно”.

ВСИЧКИ ВЪВ ВЛАСТТА – РОДНИНИ? Взаимни обвинения между БСП и ГЕРБ

Относно „Кумгейт” той заяви, че хората не трябва да се съдят по това дали са роднини на някого, а дали са професионалисти и си вършат работата. 

Делян Добрев депозира оставката си, ще съди Йончева (ВИДЕО)

"Елена Йончева е известна с това, че никога не доказва твърденията си, както стана с границата. Лъга и когато я дадох на прокуратурата – млъкна. Не искам да говорим пак за нея”, заяви Валери Симеонов, допълвайки, че темата около Делян Добрев и роднинските назначения в Община Хасково вече е "претоплена манджа”.  

Елена Йончева: "Суджукгейт" е приказка в сравнение с това в Хасково (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.