По думите му хора като Антон Тодоров има много във властта

Вицепремиерът Валери Симеонов пусна ултиматум към медиите през сайта и имейла на Министерски съвет, в който настоява „незабавно да получи извинения от NOVA, bTV, БНТ и БНР”, защото в противен случай „ще защити правата си по съдебен път”. ГЕРБ обаче се разграничиха от думите му. 

По темата

Попадането на този текст в сайта на Министерски съвет трябва да има обяснение. Моята тревога е, че тук става въпрос за една обща нервност на властта. Управляващите са объркани, че нямат верен ход заради всички скандали с роднински назначения”, коментира в „Здравей, България” Радан Кънев.

„Скандалът „Кумгейт” започна вътре в ГЕРБ и очевидно ще завърши там. По средата БСП подвикват. Тези подвиквания са опит да се демонстрира опозиция”, допълни той.

По думите му заради безконтролния характер на властта и впечатлението, че няма алтернатива, личната отговорност на Борисов е огромна.

Хора като Антон Тодоров има много във властта. Байганьовщината е важен елемент на българската политика. Всеки един отделен депутат на ГЕРБ е там само по една причина – че лидерът е гарантирал за него, че партийната машина за Цветанов работи за него. Не могат днес да кажат - случват се грешки. Грешки могат да се случат в демократична партия, а не в авторитарна. Лично лидерът носи отговорността за тях и да вземе да я поеме, като отстрани такива депутати и покаже, че има власт”, заяви Радан Кънев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.