Разместените пейки в градинките и компаниите с бира отиват в историята

Нови солени глоби в София. До 300 лева може да стигне санкцията за употреба на алкохол на обществени места. А фойерверките ще бъдат забранени след 22:00 часа в града.

Разместените пейки в градинките и компаниите с бира на метри от детските площадки в София отиват в историята. Нова наредба за обществения ред ще забрани алкохола на открито. В документа за първи път се забраняват пиратките и фойерверките, които съпътстват много от домашните купони, между 22:00 и 08:00 часа.

AКЦИЯ "ТИШИНА" ПО ЧЕРНОМОРИЕТО ПРОДЪЛЖАВА (ВИДЕО)

Официално се забраняват и гонките по пустите булеварди на нощна София. Санкциите за джигитите могат да стигнат до 500 лева.

От 2018 г. столичната община ще бди по-сериозно за спокойствието в града. Алкохолът на открито ще бъде забранен, но при конкретни условия.

ПРОТЕСТ В „СЛЪНЧЕВ БРЯГ”: 600 души искат помощ от Борисов срещу Симеонов

„Ако вие си се разхождате в парка и не нарушавате обществения ред, вие не попадате под санкциите на тази наредба”, обясни Иван Илиев, общински съветник.

При шумни празненства в жилищни блокове и хвърляне на пиратки след 22:00 часа глобите започват от 100 лева и могат да достигнат 500 лв. А за реда ще следи СДВР.

„Когато гражданите съобщят за нарушение, съответният орган се сезира и издава акт, и гражданинът се поканва доброволно да плати”, обясни Илиев.

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: ДИСЦИПЛИНИРАЩИЯТ ЕФЕКТ ОТ АКЦИЯ "ТИШИНА" Е НАЛИЦЕ

Новата наредба определя и кога да пускаме шумните уреди у дома си, така че да не пречим на съседите. Иначе може да ни бъде наложена глоба.

„За прахосмукачките е същото. Целта е хората да не правят нарушения, а не да събираме ние пари. Целта е превенция”, обясни Илиев.

Ако бъде приета, наредба „Шум” ще влезе в сила от началото на следващата година.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.