"Очевидно е, че има проблем в БСП", коментира Валери Жаблянов

Конфликт в БСП. Георги Гергов с остро писмо срещу Корнелия Нинова. Лидерът на БСП-Пловдив твърди, че със свое интервю за националното радио Нинова тенденциозно е разделила в две групи членовете на националния съвет на партията. И е очертала три теми, по които имало различия в БСП. Една от тях - отношението с управляващите и идеите за сближаване с ГЕРБ.

"Никакъв спор за колаборация с ГЕРБ не е имало. Казаното не отговаря на истината, за да не употребя  израза „откровена лъжа". Уверен съм, че падението на Корнелия Нинова не е падение на партията. А Корнелия не е партията", категоричен е Гергов.

КОНФЛИКТ В БСП: Георги Гергов с остро писмо срещу Нинова

В интервюто си самата Нинова обясни, че на пленума е имало въпрос за евентуално събиране с ГЕРБ - нещо, което според нея би било вредно не само за БСП, но и за държавата.

„Очевидно е, че има проблем в БСП. Има напрежение в Националния съвет на партията и то е в няколко посоки – по отношение на политиката, която трябва да се води, както и заради скорошните промени в ръководството на партията”, коментира Валери Жаблянов, депутат от БСП.

По думите му емоциите в БСП са твърде много в момента.

„Трябва да се търси път към диалога и в Националния съвет, и в самата партия, защото проблемите в момента пред България са огромни и БСП не може да си позволи такова разхищение на време и на енергия”, категоричен бе той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.