Това показва проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор

Седем каскадни микроязовира в област Бургас са със скъсани стени, показва проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, информира БНР. Четири от водоемите са на територията на община Бургас, два са в община Камено и един в Айтос. Язовирите не са включени в списъка на потенциално опасните и според специалистите не могат да създадат приливна вълна. 64 пожарникари участват в спасителните действия, информират от МВР. 

Община Камено е в бедствено положение. В община Бургас е обявено частично бедствено положение. Община Камено е в бедствено положение. 

БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ: Три жертви на наводненията в Бургаско (ВИДЕО+СНИМКИ)

Осем язовира се проверяват за скъсани язовирни стени. По неофициална информация 90 литра на квадратен метър е падналото количество дъжд от 2.00 до 4.00 часа през нощта. 

СНИМКИ ОТ НАВОДНЕНИТЕ РАЙОНИ ВИЖТЕ ТУК

"Най-тежка е ситуацията в три села – Полски извор, Черни връх и Равнец. Пътят Бургас – Средец е затворен заради разрушен мост. В община Камено има разрушени пътни настилки. Достъпът до много от населените места е затруднен. В трите най-пострадали селища водата е започнала да се оттича. Затворен е пътят за село Извор, поради преливане на реката, както и пътят от Долно Езерово към село Братово. Река Велека продължава да прелива в село Кости, наводнен е площадът на селото", разказа областният управител Вълчо Чолаков. 

Частично бедствено положение в Бургас

Равносметката: трима души от селата Ливада, Равнец и Полски извор са загинали. В село Полски извор продължава издирването на един човек. 

Засегнатите от наводнението населени места в Бургаска област са селата Камено, Константиново, Братово, Ливада, Равнец, Черни Връх, Полски извор, Тръстиково, както и южните квартали на Бургас. 

Проливният дъжд в Стара Загора превърна улиците в реки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Затворени за движение са пътят за село Извор, поради преливане на реката, както и пътят кв. Долно Езерово - село Братово.

Река Велека продължава да прелива в село Кости, община Царево, наводнен е площадът на селото.

Репортер: Цеца Алексова

ЗАРАДИ СКЪСАНА ДИГА: Евакуираха бургаско село

В рубриката ни "Моята новина" получихме снимки и видеоматериали от наводнените райони. Очакваме и вашите сигнали ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.