Ще се стигне ли до разцепление на управляващата коалиция?

ДПС тръгна на курс към смяна на властта. На първото си заседание след парламентарните избори Централният съвет на движението си постави за цел „с всички средства да води политика за демонтаж на коалицията с националистическите партии”. С това на практика от ДПС обявиха и че ще подкрепят инициирания от БСП вот на недоверие срещу правителството.

ДПС тръгна на курс към смяна на властта

„В ГЕРБ никога не са се водили разговори за коалиция с БСП, нито с ДПС. На Конгреса на ГЕРБ на 26-и ноември ще се вземе решение да не се прави такава коалиция, докато аз съм председател на партията”, заяви премиерът Бойко Борисов ден след заканата от ДПС за искане за вот на недоверие към управляващите.

Джамбазки: Нелепо и нахално е ДПС да говори за демонтаж на властта

„Ахмед Доган е един демократ и никога не е действал еднолично. ДПС винаги е взимала решенията колективно. Той винаги е участвал в Председателския съвет”, коментира в студиото на „Здравей, България” депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Борисов: Няма да има коалиция с БСП

И попита: „Абревиатурата на ГЕРБ беше „Граждани за европейско развитие на България”. Какво европейско виждате в това правителство, в което участват хора, които не приемат европейските лидери? Но коя от партиите, които са се хванали с ГЕРБ, са видели развитие?”

„Ще работим за промяна и на изказа, и на действията на това правителство”, каза още Рамадан Аталай. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.