Броят им продължава да нараства

Саудитски банки замразиха над 1200 сметки на физически лица и предприятия в кралството като част от кампанията за борба с корупцията, съобщи Reuters, като цитира съобщения на банкери и адвокати.

Броят на замразените сметки продължава да нараства.

МОДЕРНИЗАЦИЯ ИЛИ ЗАВЗЕМАНЕ НА ВЛАСТТА: Какво става в Саудитска Арабия?

Припомняме, че десетки членове на саудитското кралско семейство, чиновници и влиятелни бизнесмени бяха задържани при кампанията за борба с корупцията. Те може да бъдат обвинени в пране на пари, подкупи, изнудване на официални лица и злоупотреба със служебно положение с цел получаване на лични облаги.

Арести на министри и принцове в Саудитска Арабия (ВИДЕО)

От неделя Централната саудитска банка разширява почти всеки час списъка със сметки, чието замразяване иска от банките в кралството, съобщи регионален банкер. Той не разкри имената на засегнатите компании, но заяви, че те включват както листвани на борсата, така и такива, чиито акции не се търгуват на борсата, от различни сектори.

Според него ако замразяването продължи дълго, то може да започне да пречи на ежедневната бизнес дейност като заплащането на персонала и кредиторите и други транзакции, пише БТА.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.