Авария затрудни допълнително придвижването в столицата

Кошмарен трафик в последния работен ден преди коледните празници. Стотици хиляди българи тръгнаха на път, за да посрещнат Бъдни вечер и Коледа с близките си.

Само от София към различни части на страната, поемат над 300 000 автомобила, сочат прогнозите на пътната полиция. Придвижването в столицата беше допълнително усложнено заради голяма електрическа авария. Тя спря тока на трамваи и тролеи по ключови булеварди в София и се образуваха допълнителни тапи.

Спират пътните ремонти преди празниците

От МВР съобщиха, че работят при пълна мобилизация, като екипи има на всички ключови места. Патрулите на полицията ще са с пуснати сигнални лампи, за да се забелязват отдалече и да респектират потенциалните нарушители.

От Агенция "Пътна инфраструктура" информираха, че всички ремонти са спрени, за да не се налагат стеснявания, които да затормозяват трафика.

"Има забрана за движението на товарни автомобили от 12 тона до 16 тона от 16.00 до 20.00 часа. Ако трафикът е изключително засилен, спирането може да започне и малко по-рано преди 16.00 часа. Надяваме се така да се осигури безпроблемен трафик по основните трасета и магистралите”, обясни комисар Бойко Рановски, началник на „Пътна полиция”. 

Най-натоварен се очаква да бъде трафикът по автомагистрала "Тракия" по направлението за Пловдив, както и пътищата в посока Перник. От КАТ съветват да спазваме по-голяма дистанция и да караме със съобразена скорост.

Засилва се трафикът по автомагистрала „Струма” и път Е-79 на територията на Кюстендилска област, съобщиха от Областното пътно управление за Агенция „Фокус”.

Трафикът в посока ГКПП „Гюешево” е с нормална интензивност, а преминаването през пункта става без забавяне. Заради очакваното по-голямо движение по пътищата в региона контролът от страна на полицията е засилен.

Проверяват се водачите на моторни превозни средства за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, наличие на застраховка „Гражданска отговорност“ и правоспособност.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.