Френски журналисти се опитаха да се доберат до информация за легендарния пилот

Тотално затъмнение около всичко свързано с Михаел Шумахер е наложило семейството му. До този извод стигна разследващ екип на най-авторитетното френско издание „Екип”, който се опита да се добере до информация за състоянието на легендарния бивш пилот от Формула 1, предаде Gong.bg

На 29 декември се навършват четири години, откакто той падна лошо на главата си по време на ски-ваканция във френските Алпи със семейството си. Тогава до него на пистата беше синът му Мик, който никога не е коментирал случая. Германецът едва беше спасен, но е в много тежко състояние и рутинни функции на тялото му са затруднени.

25 години от първата победа в кариерата на Михаел Шумахер

От години семейството му не дава никаква информация за него, позовавайки се на желанието му личният му живот да бъде опазен от широката общественост. Затова екипът на френския вестник е предприел пътуване до дома на Шумахер в Женева.

Според информацията, семейството на Пилето е купило и огромна част от земите около имота, за да може да държи далеч папараците и феновете, които се опитват да се доближат. В момента, в който журналистите доближили загражденията, те били подгонени от черен "Мерцедес" с въоръжена охрана, който ги призовал "да не създават напрежение". 

Съдебно дело разкри: Шумахер не може да ходи

От известно време край Шуми е и баща му, който държи изкъсо всички медицински лица и прави всичко възможно синът му да получава най-доброто обслужване. Но това е единствената информация от години насам за него. 

Днес обаче бившата му говорителка Забине Кем даде малък лъч надежда на феновете на легендата, че все пак има развитие в положителна насока. Тя отново беше крайно лаконична в думите си. 

„Никой журналист никога не е имал телефона на Михаел, както и никой не е снимал имението му отвътре. Личното пространство трябва да се спазва и това е закон в семейството. Трябва да опазим честта на Шумахер. В интерес на истината, има напредък, но много бавен", сподели Кем пред украинско издание. 

Информация: Gong.bg

Как протече лечението на Шумахер след инцидента четете тук:

Лечението на Михаел Шумахер струва 500 000 евро месечно

Шумахер се стопил до 45 килограма

Съпругата на Шумахер продаде личния му самолет

Синът на Шумахер тръгва по стъпките му във Ф1

Шумахер е парализиран, има проблеми с паметта и говора

Михаел Шумахер излезе от кома

Записът от камерата на шлема на Шумахер дава нова информация за инцидента

Шумахер претърпя втора операция

Михаел Шумахер се бори за живота си

Михаел Шумахер претърпя сериозна черепна травма след ски-инцидент

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.