Процесът е по инициатива на фамилията на пилота срещу жълто списание

След дълго информационно затъмнение около състоянието на пострадалия тежко Михаел Шумахер съдебно дело в Германия разкри нови и никак не приятни детайли за съдбата на 7-кратния световен шампион във Формула 1. Става дума за това, че всъщност легендата на моторните спортове изобщо не може да ходи, пише Gong.bg.

По темата

Процесът е по инициатива на фамилия Шумахер срещу жълтото списание „Бунте“, което през декември миналата година излезе с информация, че всъщност Шумахер е в състояние да „върви с малко помощ от своите физиотерапевти“. Веднага след публикацията семейството на пилота обяви, че ще съди изданието, като тогава мениджърката на Шумахер Забине Кем обяви репортажа като „безотговорен“ и „подхранващ фалшиви надежди“.

Днес стана ясно и каквае стратегията на семейния адвокат Феликс Дам. Той обяви, че Михаел Шумахер по никакъв начин не е осъществил чудодейно възстановяване, както се твърди в статията на „Бунте“. Всъщност легендата на Формула 1 не може да ходи, както и да стои прав. Последното се случва единствено с помощта на физиотерапевтите.

Шумахер пострада много тежко през декември 2013 година по време на ски ваканция в Алпите. Тогава той падна и удари главата си в камък, скрит по снега, което доведе до изключително сериозни черепно-мозъчни травми. За да осъществят живото спасяващите операции, лекарите поставиха Шумахер в състояние на предизвикана кома, а по-късно семейството му го прибра в дома до Женевското езеро, като наложи пълно информационно затъмнение.

Информация: Gong.bg