Ранен е полицай

Най-малко един полицай е ранен, а няколко протестиращи са задържани при избухнали стълкновения пред парламента в украинската столица Киев, предаде Асошиейтед прес.

Няколкостотин души се събраха край Върховната рада, за да протестират във връзка с нов закон, който се отнася за районите в Източна Украйна, контролирани от сепаратистите. Според полицията протестиращите използвали лютив спрей и замеряли служителите на реда с камъни.
ТАСС съобщи за масов бой край Радата между участници в протест на движение "Освобождение", които настояват да се приеме закона за т.нар. реинтеграция на Донбас, и полицията.

Грузия осъди Саакашвили на три години затвор

Протестиращи изгорили руското знаме и запалили гуми близо до един от входовете на парламента. За да ги спре, полицията използвала сълзотворен газ, поради което се стигнало и до сблъсъците.

Привърженици на Саакашвили се опитаха да превземат концертна зала в Киев (ВИДЕО)

Протестите се оглавяват от Семьон Семьонченко, бивш командир на доброволчески батальон в Източна Украйна, заподозрян в погазване на човешките права. Семьонченко и поддръжниците му критикуват новия закон като прекалено снизходителен към сепаратистките лидери, посочва АП.
В центъра на Киев днес има засилено присъствие на полиция и войници от Националната гвардия във връзка с първия работен ден на парламента след празниците и поради протестите, отбелязва ТАСС.
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.