Това съобщи пред NOVA Румяна Арнаудова

Ще има още обвинени за злоупотребите в Медицинския университет. Това съобщи пред NOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

Шестима обвинени за незаконен прием в Медицинския университет

„Очаква се кръгът на обвиняемите да се разшири. Освен чуждестраннния прием на студенти, прокуратурата разследва и безстопанственост, установена от Агенцията за държавна финансова инспекция в Медицинския университет в София. И по това направление след събиране на достатъчно доказателства, ще бъдат повдигнати обвинения Там също се касае за злоупотреби в особено големи размери”, обясни тя. 

Акцията на ГДБОП и ДАНС в Медицинския университет се проведе на 19 януари тази година. Седмица по-късно - на 26 януари бяха повдигнати обвинения на шестима души, двама от които работят в университета. 

Акция на ГДБОП и ДАНС в Медицинския университет в София

Един от шестимата обвиняеми дори си позволи да заплашва част от разследващия екип. 

"В петък, когато беше повдигнато обвинение на едно от лицата, то се опита да дестабилизира екипа, отправяйки заплахи и закани. Това няма да остане без последствия. Главният прокурор ще вземе мерки. Абсолютно недопустимо е обвиняемо лице да си позволява подобно поведение", съобщи Арнаудова. 

„До момента сме иззели около 150 студентски досиета и само около 20 от тези досиета вече са анализирани от колегите. Към този момент не сме установили заплаха за националната сигурност тоест, грубо казано, не сме установили терористи”, каза още говорителят на главния прокурор. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.