Изказването му идва, след като над 100 души загинаха при нападение в Кабул

Американският президент Доналд Тръмп изключи възможността за преговори с талибаните на този етап. Два дни след кървавия атентат в Кабул, при който загинаха повече от 100 души, той остро осъди техните атаки срещу невинни в Афганистан, съобщава БГНЕС.

Айфеловата кула ще угасне в полунощ в памет на жертвите от атентата в Кабул

„Ние не сме готови да говорим /с талибаните – бел. ред./ на този етап“, каза Тръмп на съвещание в Белия дом в присъствието на постоянни представители на страните - членове на Съвета за сигурност на ООН.

Терористи нападнаха луксозен хотел в Кабул (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Те избиват невинни хора навсякъде, взривяват бомби сред деца, сред семейства, те убиват навсякъде в Афганистан. Ние не искаме да говорим с талибаните. Може и да дойде такъв момент, но ще отнеме много време“, заяви Тръмп. Представяйки през август своята стратегия за Афганистан, Тръмп остави вратата отворена за евентуален диалог с талибаните. След извършените напоследък атентати в Афганистан, той очевидно преосмисля намеренията си.

Пакистан привика посланика на САЩ заради гневния туит на Тръмп (ВИДЕО)

Атентат с линейка, пълна с експлозиви, отне живота на 103 души и рани 235, сочат последните данни за кървавото нападение, отговорност за което, поеха талибаните.

Американски войник и деветима полицаи загинаха в Афганистан

Той бе извършен едва няколко дни, след атака срещу хотел „Континентал“ в афганистанската столица, при който бяха убити 18 чужденци, сред които и четирима американци.

Атака в Афганистан взе 140 жертви

Най-малко 11 войници загинаха днес при нападение срещу Военната академия в Кабул. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.