Той трябваше да дава обяснения

Американският посланик в Пакистан беше привикан в пакистанското МВнР в знак на протест срещу гневния туит на президента Доналд Тръмп, който обвини властите в Исламабад в „лъжи и коварство”, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тръмп: Дадохме на Пакистан $33 млрд., те ни дадоха лъжи и коварство

СБЛЪСЪК НА МИЛИАРДЕРИ: Доналд Тръмп нападна Джеф Безос

Доналд Тръмп иронизира глобалното затопляне

Посланик Дейвид Хейл беше повикан, за да даде обяснение за коментара на президента Тръмп в социалната мрежа Twitter. Връчена му е и протестна нота. Говорител на посолството на САЩ в Исламабад потвърди, че е имало такава среща.

Вчера американският президент заяви, че САЩ са постъпили неразумно, давайки на Пакистан над 33 милиарда долара помощ за 15 години.

В Афганистан ликвидираха най-малко 65 джихадисти от ИДИЛ

Пакистан издига ограда по границата си с Афганистан

„Дават убежище на терористите, които преследваме в Афганистан и практически не помагат. Стига толкова!”, написа в Twitter върховният главнокомандващ на САЩ.

Лидерът на Северна Корея: На бюрото ми винаги има ядрен бутон

Днес пакистанският премиер Шахид Хакан Абаси ще председателства правителствено заседание, което ще бъде посветено на туита на Доналд Тръмп. В сряда военните и граждански лидери на Пакистан ще се срещнат, за да обсъдят влошаването на отношенията със САЩ, които са обтегнати заради предполагаемата подкрепа на властите в Исламабад за мрежата Хакани, която е съюзник на талибаните.

Железопътна спирка в Йерусалим - на името на Тръмп

Атентат на погребение взе 15 жертви в Афганистан

Пакистанските власти считат, че след 2001 г. са понесли повече загуби във войната с тероризма от САЩ. Пакистанският външен министър Хаваджа Асиф отхвърли коментара на Тръмп като „политическо представление за вътрешни цели”, което се дължи на „американски провали” в Афганистан. В последните месеци талибаните печелят все повече територии и извършват все по-големи нападения в Афганистан. Външният министър на Пакистан заяви, че страната му не се нуждае от американска помощ. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.