Вижте каква е причината за това решение

Красивите сексапилни жени на стартовата линия са запазена марки на "Формула 1". Предстои обаче на тази дългогодишна традиция да бъде сложен край. Собствениците на  автомобилното състезание възнамеряват да направят стартовата церемония по-значима и интересна за феновете, особено за по-малките.

СНИМКИ НА КРАСИВИ ЖЕНИ НА ПИСТАТА НА ФОРМУЛА 1 ВИЖТЕ ТУК

Затова оттук нататък на мястото на манекенките ще застанат деца. Те ще бъдат избирани от клубове по мотоспорт според постиженията си или чрез томбола. Става дума за малчугани, които вече са участвали в състезания. Програмата се нарича "Деца на стартовата решетка". 

НОВО РЕШЕНИЕ: Без красиви жени на пистата на "Формула 1" (СНИМКИ)

Това ще даде възможност на малките спортни надежди и родителите им да се доближат до идолите си на пистата.

"Какъв по-добър начин да вдъхновим следващата генерация герои на "Формула 1", аргументира се търговският директор на състезанието Шон Брачис.

Миналата седмица организаторите обявиха, че традицията с красивите манекенки на стартовата линия е в "явно противоречие с модерните обществени норми". По традиция присъствието на модели се използва за реклама, като момичетата носят дрехи с имената на спонсорите върху тях и държат табелите с имената на състезателите на стартовата решетка.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.