Димитров се наложи с 2-0 сета - 6:3, 6:4 над Андрей Рубльов

Григор Димитров се наложи с 2-0 сета - 6:3, 6:4 над Андрей Рубльов и си спечели място на полуфиналите в силния турнир от ATP 500 в Ротердам, предаде Gong.bg. След отказването на Томаш Бердих, следващият съперник на Гришо ще е Давид Гофен. 

Гришо стигна до четвъртфиналите на турнира в Ротердам

Димитров бе на ниво от началото до края на двубоя, като не даде и за минута инициативата на съперника си. Той демонстрира почти перфектен сервис, игра агресивно и прецизно.

Двамата дадоха обещаващо начало на двубоя със силни първи сервис геймове. Бързо обаче Гришо наклони везните в своя полза. Първият шанс за пробив се откри пред Григор в четвъртия гейм, Рубльов спаси първия, но от втория опит българина и с помощта на мрежата стигна до предимството. Оттам вече двамата продължиха да разменят сервис геймове, като Димитров играеше перфектно, а

Гришо затвърди пробива си, но му се наложи да изиграе най-дългия и труден гейм в мача, продължил 10 минути. Григор стартира отлично в гейма, но Рубльов се върна до 40-40 и след четири поредни точки, руснакът имаше и такава за пробив. Димитров отговори с ас, а след това със слайс взе предимство. Българинът обаче не успя да затвори гейма от първия път, нито от втория, та дори и от третия. Все пак, геймът отиде при българина. След това двамата си размениха по още един свой сервис гейм, а още от първия си мачбол Григор затвори двубоя със 6:4. 

Повече спортни новини четете тук: Gong.bg

Вижте още: 

ГРИШО ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД NOVA: Където и да си в ранглистата, най-важното е да запазиш ценностите си (ВИДЕО)

Лошите момчета в тениса - отричани и обичани (ГАЛЕРИЯ)

Гришо и Никол на романтична вечеря в Лондон (СНИМКИ)

Гришо купонясва на Бахамите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Григор Димитров – преди и сега в снимки (ГАЛЕРИЯ) 

Шарапова разкри как Григор я е свалил и защо са се разделили

Гришо изненадващо се прибра в България, срещна се с президента (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гришо мечтае за среща с Джони Деп, Никол – за семейство (ВИДЕО)

Никол и Гришо - по-влюбени от всякога (СНИМКИ)

Гришо бере ябълки и домати (СНИМКИ)

Гришо на 26 (ГАЛЕРИЯ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.