Напрежението бързо беше потушено

Политически огън в управляващата коалиция. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров разкритикува партньорите си от „Обединени патриоти” и Цветан Цветанов от ГЕРБ, но напрежението бързо беше потушено.

"Аз съм човек със собствено мнение, имам коментар и ще продължа да имам коментар", подчерта Сидеров. Собственото му мнение избуя в телевизионни интервюта. Думите му удариха по партньорите. 

"Айде, моля ви се, ако обичате, колеги от изпълнителната власт, главно към двамата вицепремиери се обръщам, да отклоним поглед от лифтовете, плажовете, дискотеките, понакотеките и да почнем да мислим за прехраната на българина", коментира Сидеров. 

"Той така е решил, така е казал", коментира вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Той все пак подчерта: "Няма напрежение".

Атака от "Атака" понесе и Цветан Цветанов. Със защитата на Истанбулската конвенция, според Сидеров, Цветанов работел срещу правителството на ГЕРБ и Патриотите. Но не бил, цитирам, на неговото ниво, за да се стига до сблъсък.

"Ако Цветанов продължава да упорства и да я вкара и да мине тази конвенция, това означава, че той работи срещу правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти", коментира Сидеров. 

Пред камерите обаче Цветан Цветанов и Волен Сидеров си стиснаха ръцете, а Сидеров обяви, че двамата трябва да се срещат по-често. 

В петък проблем нямаше, но в четвъртък Сидеров не одобри. че Цветанов критикува БСП по линия на комунизма, защото самият Цветанов бил "бивш комунист от МВР". В петък критиката "порасна" в шега.

"Никога не съм бил комунист и затова не съм се почувствал засегнат", призна в петък Цветанов и подчерта: "Стабилна е коалицията, нямаме абсолютно никакви разминавания. Имаме различни мнения". 

Без разминавания, но с различни мнения, в пленарната зала, щели да са единни. Ако не - хипотетично, имало план Б. "Ако народните представители на Волен Сидеров решат да не подкрепят правителството или да са опозиция, не съм сигурен за точната бройка, но мисля, че е реципрочна с броя на депутатите на Веселин Марешки", коментира в студиото на "Здравей, България" депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. 

Премиерът обаче призна, че не иска други във властта. "Няма други варианти за коалицията освен Патриотите и ние", подчерта Борисов. 

Още по темата - във видеото!

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.