Политическа буря или токов удар?

Пред камерите на NOVA депутатите Валентин Николов от ГЕРБ и Крум Зарков от БСП коментираха разразилата се политическа буря около казуса с ЧЕЗ.

Валентин Николов заяви, че има сценарий, чиято цел е да свали правителството от власт, както се случи през 2013-а година.

Каракачанов: Проблемът с ЧЕЗ е заради пропуски в законодателството

„Още на 14-и септември съм питал във връзка с доклада за национална сигурност в комисията по енергетиката кой купува ЧЕЗ”, заяви Николов. Той добави, че от институциите са обещали, че ще направят проверка. Според него се създава изкуствено напрежение.

Във връзка с индикациите от страна на ДПС, че се готвят за участие във властта, депутатът от ГЕРБ каза, че партията му има опит с предсрочните избори. Все пак той подчерта, че коалицията между ГЕРБ и ОП е стабилна.

Левицата иска изслушване на премиера за сделката с ЧЕЗ

Крум Зарков от БСП заяви от своя страна, че „не се интересува” от „политиканската страна на въпроса” какво ще правят ДПС и ГЕРБ. Според него правителството трябва да даде ясен знак, че не приема сделката за ЧЕЗ, вместо да „прехвърлят назад, да търсят теории на конспирациите и да търсят сценаристи”.

„В момента на стъпването, ако тази сделка се случи, тази неизвестна довчера фирма ще задлъжнее с 500 млн. лв и тези пари има два сценария – или ще отидат на сметката на потребителите да се плащат, или това предприятие ще фалира с всички последици, които това има за 3 млн. души”, заяви Зарков.

Политически трусове, спорове и обрати след сделката за ЧЕЗ

Той каза, че БСП нямало как да реагират по-рано, тъй като в медиите нямало достатъчно информация.

Валентин Николов от ГЕРБ каза, че сделката не е финализирана „категорично”.

„Трябва да се произнесат нашите антимонополни и регулиращи органи – КФН, след като се прехвърлят акциите има думата КЕВР”, заяви Николов.

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.