Все още има затворени пътни участъци и проходи

Обстановката в страната, след обилния снеговалеж, постепенно се нормализира. Все още обаче отделни пътни връзки остават затворени. Трафикът по магистрала "Тракия" между Ямбол и Бургас беше парализиран за часове.

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков каза, че екипите на поддържащата фирма работят по отстраняване на навяванията на АМ „Тракия”.

„Снощи се убедих по видео, че магистралата беше почистена, само на няколко места навяванията препятстваха преминаването. Очакваме до обяд да бъде отворена”, добави той.

Подобно действие се извършва и на пътя Каблешково – Бургас, който все още е затворен. Има силно навяване в областта на Лъка, където скоро се очаква да бъде отстранен проблемът. През изминалото денонощие са работили 185 машини, за да разчистват пътищата. Около 400 тона сол и 500 тона са използвани от властите. Все още има 3-4 села в Малко Търново, които са без ток. Не е имало бедстващи през изминалото денонощие, с изключение на две деца – едно в община Айтос и едно в община Руен, но те са евакуирани с тежка техника към болнични заведения.

СНЕЖЕН КАПАН: Блокирани хора, затворени пътища и домове без ток (ОБЗОР)

Снегът в цялата Бургаска област спря, въпреки това заради снегонавявания АМ „Тракия” от Зимница до Ветрен беше затворена до около 7:00 часа. Обходният маршрут за София е през Айтос, Карнобат и Петолъчката. Пътният възел Петолъчката беше забранен за движение на камиони над 12 тона, а същото ограничение важи за Айтоския и Рижкия проход.

Затворени пътища, села без ток и празни класни стаи (ВИДЕО)

Изцяло затворен е Дюленският проход, а от снощи е отворен проходът Слънчев бряг – Обзор, като там също има ограничение за тежкотоварни камиони над 12 т. Слънчев бряг и Несебър остават откъснати от Бургас. Затворен е участъкът Несебър – Поморие и Бургас – Каблешково. Вероятно по-късно през деня затвореният участък от „Тракия” ще бъде отворен.

По последна информация на АПИ АМ „Тракия” остава затворена в участъка Карнобат – Бургас и в двете посоки. В 7:00 часа би трябвало да е отворен участъкът Зимница – Карнобат, а да обяд и участъкът Карнобат – Бургас. Петолъчката е отворен за всички превозни средства. От Бургас до София се минава през Айтос – Карнобат и Петолъчката. Миролюбово – Каблешково е отворен, Рижкият проход вече е отворен за всички автомобили. Айтоският проход остава затворен за превозни средства над 12 тона.

Днес в голяма част от общините има дървена ваканция за учениците.

Репортер: Цеца Алексова

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Изпращайте кадри на зимната обстановка от мястото, на което живеете, в рубриката ни "Моята новина".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.