Кои са фаворитите тази година?

Холивуд се готви за своята най-голяма нощ. Тази неделя ще бъдат раздадени 90-тите награди „Оскар”. Церемонията ще бъде доминирана от движението #MeToo, което се бори срещу сексуалното насилие в Холивуд.

Първи кадри от червения килим на Оскарите (ВИДЕО)

За седма поредна година Ясен Дараков е единственият български журналист, който ще бъде със звездите в тяхната голяма нощ.

Очаквайте най-интересното и поглед за кулисите на най-бляскавото събитие в Новините на NOVA и във Facebook

А в неделя, часове преди церемонията, Ясен ще отговаря на живо на вашите въпроси на страницата на Новините на NOVA във Facebook.

От снощи пороен дъжд се изсипва над Лос Анджелис и на някои места има дори предупреждения за свлачища, но в неделя синоптиците обещават слънчево време, а килимът е покрит с навес и найлони, за да бъде запазен неговият блясък.

Ясен Дараков – единственият български журналист на червения килим на наградите "Оскар"

Фаворити са филмите  „Три билборда извън града” и „Формата на водата”.  Интересно е, че от 2006-та година насам победителите са все филми, които не се радват на успех в боксофиса. В актьорските категории фаворити са Франсис Макдорманд и Сам Рокуел от “Три билборда”, Гари Олдман в “Най-тъмният час” и Алисън Джейми в “Аз, Тоня”.

Очаква се разговорите и дори част от церемонията да бъдат посветени на този твърде дълго забавен разговор – за скрития свят на сексуално насилие, който жените в Холивуд казват, че е открита тайна за всеки в този бизнес.

Обвиниха режисьора на „Формата на водата” в плагиатство

За втора поредна година комикът Джими Кимъл ще бъде водещ на церемонията. Той казва, че отсега се притеснява да не се повтори гафът от миналата година когато беше обявен грешен филм за победител в най-важната церемония. Джими Кимъл казва, че се готви от месеци за церемонията, а финалните около 30 шеги в неделя избира измежду общо хиляда, които е написал и които споделя и тества пред близки приятели.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.