Атина очаква Анкара да промени поведението си "и да не причинява проблеми в региона"

Атина призова ЕС да упражни политически и дипломатически натиск върху Турция, за да прекрати незаконната си дейност в Егейско и Средиземно море, пише Ekathimerini, цитирано от "Фокус". Коментирайки днешната среща на високо равнище във Варна между председателите на ЕК и на Съвета на Европа Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск заедно с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, прессекретарят на гръцкото правителство Димитрис Цанакополус заяви, че провокациите на Турция и нейната агресивна риторите подкопават регионалната стабилност.

Курц: Да спрем преговорите с Турция, тя няма място в ЕС

Румен Радев: Борисов да постави въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните дела на България

Румяна Бъчварова: Провеждането на срещата ЕС-Турция е голям успех

Панос Каменос: Ще смажем всеки, който постави под въпрос суверенитета ни

„Турция трябва да се завърне на пътя на закона и разума и мисля, че това ще бъде целта на Юнкер във Варна. Ние очакваме да видим и позицията на Ердоган“, допълни той. „За нас е важно ЕС да упражни политически и дипломатически натиск върху Турция, за да може тя да промени поведението си и повече да не причинява проблеми в региона“, допълни Цанакополус. „Важно е Европа да представи единна и решителна позиция“, заключи той.  

ВСИЧКО ЗА СРЕЩАТА "ЕС-ТУРЦИЯ" ЧЕТЕТЕ ТУК

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО В NOVA.BG И НА СТРАНИЦАТА НА НОВИНИТЕ НА NOVA ВЪВ FACEBOOK СЪВМЕСТНАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ЛИДЕРИТЕ НА ЕС И ТУРЦИЯ ОТ 21 ЧАСА.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.