40 семейства останаха без покрив

Умишлен палеж е водещата версия за случая от сандански, при който пламна цяла жилищна кооперация. Появи се информация, че двама души са счупили прозорците на магазина на партера и са го подпалили. Това все още не е официално потвърдено. 

След пожара 40 семейства оставаха без дом. Нито един от опожарените апартаменти не е годен да живеене. 39 от семействата имат алтернатива и ще живеят временно при свои близки и приятели. Едно от семействата с 8-месечно бебе, обаче, остана без покрив. То е настанено в апартамент под наем за сметка на Община Сандански.

А щетите са големи. Абсолютно всяка вещ е обгоряла в апартаментите.

НОЩНА ЕВАКУАЦИЯ: Горя жилищен блок в Сандански (ВИДЕО)

„Пожарът е настъпил около 12 часа полунощ. Баба и дядо са били тук. Излезли са по най-бързия начин от апартамента. Прозорците са изпочупени от огъня. Дядо не е в добро здраве. Разчитаме на подкрепа от държавата. Апартаментът не е застрахован”, разказа Марин, чиито баба и дядо са били в апартамента по време на пожара.

До вторник сградата ще остане необитаема. Забранено е на хората да се връщат по домовете си. Архитекти и инженери ще направят обстоен анализ дали сградата става за живеене след пожара.

Репортери: Екатерина Николова и Антон Чавдаров

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.