Нанесени са много материални щети

Среднощна евакуация в Сандански. Малко след полунощ пожар обхвана жилищен блок. За щастие, няма пострадали хора. Точно в полунощ жилищна сграда е погълната от пламъци. Огънят е тръгнал от магазин за козметика, намиращ се на приземния етаж на сградата. Десетки са евакуирани от жилищата си, а пожарникарите се борят със стихията повече от 3 часа.

Причината за пожара засега не е ясна, но се работи и по веркията за умишлен палеж. 

Един от апартаментите, намиращ се точно над магазина, е опожарен изцяло. В него живеят родителите на Снежана.

„Не мога да говоря, с успокоителни съм и към един часа дойдоха вкъщи. Аз живея на горната улица, започнали да се задушават и така дойдох тук и до 3:30 ч. не можаха да спрат пожара. Явно е саботаж, защото отдолу има магазин”, обясни Снежана.

Възпламеняване на бойлери е версията за пожара в „Студентски град”

Заради бързата реакция на хората, никой не е пострадал. Собствениците на магазина, от който е тръгнал огънят, също дойдоха да огледат щетите. Те обаче отказаха коментар. От общината обещаха съдействие на пострадалите семейства.

„Ще бъде отправено това нещо към Общинския съвет, решение на Общинския съвет аз бих го подкрепил това нещо, защото щетите и семействата засегнатите са много”, заяви Кирил Котев, кмет на Сандански.

И тази нощ част от хората ще останат при роднини.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.