Появи се информация, че огънят е възникнал заради умишлен палеж

Комисия от специалисти проверява годна ли е за живеене изгорялата сграда в Сандански. Тази сутрин експертите влязоха там, за да преценят доколко конструкцията е засегната от огъня.

СЛЕД ПОЖАРА В САНДАНСКИ: Водещата версия е умишлен палеж

На третия ден от пожара собствениците на опожарените апартаменти очакваха комисията от специалисти с надежда. Точно в 9 експертите дойдоха на място.  Притесненията са, че огънят е засегнал непоправимо конструкцията. Собственикът на магазина и съдружник във фирмата,построила сградата, обаче е категоричен че притесненията са неоснователни.

„При всички положения сградата ще се окаже годна.+всичко е направено без никакви технически пропуски и компромиси. Аз съм вложил душата си и сърцето си тука, което в случая не помага, но е така”, заяви собственикът на изгорелия магазин, Кирил Божинов.

НОЩНА ЕВАКУАЦИЯ: Горя жилищен блок в Сандански (ВИДЕО)

Кой е причинил пожарът все още не е ясно.

„Провеждаме множество издирвателни мероприятие, гледаме камери, търсим свидетели, разпитваме свидетели и очевидци. Засега няма данни за врагове”, каза началникът на РПУ Сандански, Борислав Щурков.

Доброволци от Сандански започнаха акция в помощ на пострадалите семейства.

„Има хора от града, които са готови да дарят и финансови средства. Вчера се свърза с мен и бизнесмен,който има склад за строителни материали”, разказа доброволка.

Дали сградата е годна за обитаване ще стане ясно до няколко дни. Въпреки щетите хората се успокояват най-вече с това,че няма жертви и пострадали. В помощ на засегнатите семейства се организира и благотворителен концерт.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.