Проверяващи и проверявани си отправят взаимни обвинения

Проверяващи от Инспекцията по труда в Благоевград твърдят, че са станали жертви на агресивно поведение. Те отишли на проверка на строеж в Гоце Делчев. Там мъж ги посрещнал с обиди, след което ги изгонил.

Работодателите у нас дължат над 30 млн. лв. на служителите си (ВИДЕО)

Въпросният човек е Андон Балтаджиев, чието име нашумя около протестите срещу ромските постройки в Гърмен преди години. Той твърди, че не е допуснал инспекторите до строежа, защото не е негова собственост.

В ефира на „Здравей, България” директорът на Инспекцията по труда в Благоевград Славянка Симидчийска, която също е присъствала на въпросната проверка, обясни, че тя и колегите й се спрели там, защото видели работници. По закон проверяващите имат право да влизат на всеки обект, в който се извършва дейност.

Там няма никакви работници. Обектът е замразен още през зимата. Аз отидох, само за да взема един автомобил”, обясни от своя страна Балтаджиев.

РЕШЕНО: Хиляди съкратени работници ще могат да търсят парите си

Той подчерта, че първо „съвсем културно” е помолил инспекторите да напуснат обекта, тъй като само собственикът можел да говори с тях. А той в онзи момент не бил на място.

Ако толкова съм ги обидил, да заведат иск в съда”, каза още Балтаджиев.

Симидчийска пък заяви, че по случая вече е подаден сигнал в полицията. Изискана е и информация от ДНСК, за да се установи кой е собственикът на обекта.

Очаква се проверката да приключи до месец.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Антон Чавдаров

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.