Командващият сухопътните сили на Иран заяви, че Техеран е постигнал самодостатъчност в производството на оръжия

Докато напрежението покрай северната граница на Израел продължава да расте, командващият сухоземните сили на иранската армия предупреди еврейската държава, че тя повече не може да заплаши Ислямската република, пише израелското електронно издание The Jerusalem Post, цитирано от "Фокус". В изказване в Техеран преди Денят на иранската армия, бригаден генерал Кюмарс Хейдари, според цитата на иранската държавна агенция Mehr, е заявил, че Въоръжените сили на Ислямската република „са много по мощни от преди“ и „датата на унищожението на Израел вече е уточнена“.

Израел: Ако Иран се опита да ни навреди, ще свалим Асад

Вестникът припомня, че израелски официални лица многократно са изразявали тревогите си от увеличаващото се присъствие на иранската армия и нейните милиции на северните граници на Израел, както и от доставките на съвременно оръжие за ливанското шиитско движение „Хизбулла“ и неговото военно крило от Техеран в Ливан през Сирия, подчертавайки, че и двете неща са червени линии за еврейската държава.

Израел: Няма да позволим Иран да се окопае в Сирия

JPost уточнява, че Денят на иранската армия и денят, в който Израел отбелязва 70-ата годишнина от своята независимост съвпадат – 18 април. Хейдари е добавил, че в сравнение с други страни в региона, като например Саудитска Арабия, която внася оръжия от Запада, армията на Иран се снабдява с такива, произведени у дома. Израелското издание пише, че военният бюджет на Техеран за 2017-а година е бил рекорден – $15,9 млрд., с 65% повече от 2014-а година. Коментарите на Хейдари са били потвърдени и от министъра на отбраната на Иран бригаден генерал Амир Хатами, който е отбелязал в неделя, че страната е „постигнала самодостатъчност“ в производството, снабдяването и износа на оръжия, произведени в Иран.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес