Коментира Румен Петков, член на Изпълнителното бюро на АБВ

„От АБВ винаги сме били за крути мерки срещу корупцията”, заяви в ефира на NOVA Румен Петков, член на Изпълнителното бюро на АБВ.

Според него обаче в случая с кметицата на „Младост” има няколко проблема.

„Първо – при стоварването на толкова жива сила, нормалният човек очаква да види там двете момчета, които излязоха от Софийския затвор. Второ - 4 часа да държат, който и да е по този начин, в социалните мрежи дамата беше героизирана. Трето – 10 дни вече това е основна тема в медиите и не говорим има ли корупция, а каква е технологията. Това показва, че нещо не е наред”, заяви Петков.

СЛУЧАЯТ "ИВАНЧЕВА": Тя сама си поискала парите и определила мястото на срещата

Той попита и защо депутатите още не са проявили интерес към темата.

„Има много по-елегантни начини, такива е имало и във времето назад, когато без такава демонстрация, без такъв зоологически ентусиазъм се е стигало до резултат”, коментира Петков. „Едно е да кръщаваш акцията, друго да я доведеш до успешен край”.

Бизнесменът, който твърди, че е изнудван от Иванчева: Няма заговор

„Не се прави така, не може 10 дни това да е темата – не има ли корупционно действие, а как е проведена операцията”, заяви Петков.

За КОНПИ, Петков заяви: „От АБВ предупреждавахме, че това е Франкенщайн, който рано или късно ще удари обществото”.

„Все си мисля, че тази агенция ще обяви среща на част от основателите си пред Спортната палата”, коментира още Петков. „Когато създаваш една мегаструктура, неконтролируема, с възможности да ползва СРС, които не подлежат на контрол от бюрото, резултатите няма как да не закъснеят”, допълни Петков.

ВСИЧКО ЗА АРЕСТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО НА КМЕТИЦАТА НА „МЛАДОСТ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.