До една година страната ни влиза в чакалнята на Еврозоната

"Аз съм скептик спрямо еврото. И съм от хората, които смятат, че в момента може би правим грешка. Че оставяме една добра работеща система като валутния борд за еврото, което признато има тежки структутрни проблеми - ще дам пример с Гърция". Това заяви за "Здравей, България" икономистът Стоян Панчев от ЕКИП - Експертен клуб за икономика и политика. 

Горанов: Приемането на еврото е единственият вариант за България

До една година страната ни ще влезе в чакалнята на Еврозоната, с което започва процесът по смяна на валутата. 

"България вече го е изживявала това нещо. Били сме на този етап да преговаряме с финансовия комитет към Съвета на финансовите министри. Това е като да кажеш „хоп!” преди да си скочил. Има все още няколко държави, които са против влизането на България", коментира финансистът Любомир Дацов. 

„Алфа Рисърч”: Повечето българи не подкрепят влизане в Еврозоната

"Надявам се преговорите да бъдат доведени до успешен край, защото това е основно политическо събитие. И аз не виждам  друг политически успех в държавата, който да се е случил в държавата от 2007-а година насам. Въвеждането на еврото ще има редица отражения върху живота на хората в държавата", допълни той. 

Горанов: Приемането на еврото е единственият вариант за България

"Самото евро има още са извървява път, за да се превърне във функционираща система. Ще сменим една система, която знаем, че работи, с нещо, което и в момента е проблематично", смята Панчев.

"Не трябва да се притеснявате, че ще станете по-бедни, защото няма никъде такова нещо да се е случило", коментира Дацов на свой ред.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.